Contact

Naam instelling: Stichting The Pearl of Mozambique
RSIN numer: 85050324 | K.v.k. nummer.: 20156270
Gevestigd Duivelsbruglaan 50 te Breda

Contact:
Tel: +31612770519
E-mail: pearlofmozambique@gmail.com
Website: www.thepearlofmozambique.com

Bank nr.: 1499.93.099 (Rabobank)   Iban: NL86RABO0149993099 Bic:RABONL2U

Het bestuur:
Marjanne Stam (Voorzitter)
Paul Stam (Penningmeester)
Robert Stam (Secretaris)
Hugo Stam
Marjon van Burken

Doelstelling van The Pearl of Mozambique: Het verbeteren van de welvaart en de leefomstandigheden voor de lokale bevolking in Mozambique.

Het beleidsplan: De stichting zet zich in voor het verbeteren van de welvaart en de leefomstandigheden in Mozambique. De stichting werft geld door middel van fundraising en donaties. Het geworven geld wordt beheerd door het bestuur van de stichting en wordt geïnvesteerd in de diverse projecten waarin de stichting actief is (zie projecten). Deze projecten zijn zeer divers, en variëren van het transporten en doneren van Nederlandse Ambulances tot aan het bouwen van scholen; allemaal met het doel de welvaart in Mozambique te verbeteren.

Het beloningsbeleid: Het bestuur van de stichting werkt op een vrijwilligersbasis. De enige salaris kosten die de stichting heeft, heeft betrekking op de lokale bevolking om bijvoorbeeld de bouw (en het personeel) van scholen te financieren.

Uitgeoefende activiteiten tot dusver (uitgebreide verslagen zijn te vinden op deze website):
– Het transport naar en de implementatie van twee Nederlandse ambulances in Mozambique.
– De bouw van twee scholen (vier klaslokalen)
– De bouw van latrina’s
– Het opzetten van een cultureelcentrum
– Agrarisch project van start
– Donatie van schoolmateriaal en sport/gezondheid producten

Financiële verantwoording: De stichting heeft geen winstoogmerk en werkt op een 100% non-profit basis. In 2012 werd om en nabij de €25,000 gecollecteerd door middel van donaties en diverse fundraising acties, waarvan elke cent ten goede komt aan (de lokale bevolking van) Mozambique. Van dit opgehaalde bedrag, werd ongeveer 25% besteed aan het transport van de Ambulances, de bijbehorende training en het extra materiaal. Daarnaast werd 50% geïnvesteerd in de bouw van twee scholen, het instrueren/scholen van de lokale bevolking en een bakstenen-machine. De overige gelden werden meegenomen naar het volgende boekjaar, voor toekomstige projecten. Alles hierover valt te lezen op onze website.

Op de link hier kunt u de financiele statuten van de stichting vinden.

Financiele verantwoording Pearl of Mozambique

Uiteraard zijn wij ook op Facebook te vinden. Like ons nu!