De Stichting

Algemeen:
De Pearl of Mozambique is een stichting met als doel de verbetering van de welvaart en leefomstandigheden in Mozambique. Door middel van fundraising, sponsoring en diverse acties proberen wij geld op te halen om te investeren in Educatie, Gezondheidszorg en Kunst & Cultuur in een van de armste landen ter wereld. Uiteraard doen wij dit in samenwerking met de lokale bevolking om een zo’n groot mogelijk draagvlak te creëren.

Educatie:School
De Pearl of Mozambique gelooft sterk in de “Geef ze geen vis, maar een hengel om te vissen”-filosofie, wat inhoudt dat we voornamelijk bezig zijn om de lokale bevolking op eigen benen te laten staan om zodoende een meer duurzame oplossing en verbetering van de welvaart te bewerkstelligen.

GedurenCIMG01371de de laatste jaren, de stichting heeft al diverse projecten opgezet ten behoeve van educatie en werkt nu nauw samen met diverse universiteiten in Mozambique zelf. Onder deze projecten behoort bijvoorbeeld de bouw van verschillende klaslokalen in diverse regio’s die, in samenwerking met de overheid, worden voorzien van goed opgeleide leerkrachten. Daarnaast zijn deze scholen voorzien van goed lesmateriaal en worden deze onderhouden met behulp van De Pearl of Mozambique en diverse vrijwilligers. Uiteraard worden de locaties van de te bouwen scholen en lokalen ook goed afgestemd met lokale universiteiten.

Gezondheidszorg:DSC04456-300x199
Het is logisch dat een ander cruciaal aandachtspunt in de ontwikkeling van Mozambique is de verbetering van de gezondheidszorg en de algehele kwaliteit van leven. Insamenwerking met de overheid en de nationale gezondheidszorg, De Pearl of Mozambique organiseert en coördineert diverse projecten ter verbetering van het gezondheidslevel in dit arme deel van Afrika.Voorbeelden van deze projecten zijn de transport en import van medicijnen, het bouwen van waterputten, latrina’s, (kleine) ziekenhuisjes en gezondheidsklinieken, en het importeren van goed werkend medisch materieel.

Ambulances Mozambique

Een hoogtepunt uit de recente geschiedenis van de stichting is de transport van twee moderne ambulances vanuit Nederland naar Mozambique, in samenwerking met de RAV Brabant. Deze ambulances worden nu actief gebruikt door een medische universiteit in Mozambique en de ontwikkelingen worden uiteraard nauwgezet gevolgd door de stichting. Bovendien voorziet De Pearl of Mozambique de medische universiteit met de benodigde training en materieel.

Kunst & Cultuur:

Een ander belangrijk speerpunt voor De Pearl of Mozambique is de ontwikkeling van kunst en cultuur in diverse regio’s in Mozambique. Uiteraard wordt dit de bevolking niet opgelegd, maar wordt er ruimte en mogelijkheden geboden om een unieke eigen cultuur te ontwikkelen met de bijbehorende kunst. Een goed voorbeeld hiervan is “La Galeria”, een community project opgezet door de stichting waar de lokale bevolking de mogelijkheid heeft om boeken te lezen, lessen Engels te volgen en met elkaar informatie en ideeën uit te wisselen.

wordvriend