Terug uit Mozambique kunnen we jullie weer op de hoogte brengen van de nieuwste ontwikkelingen daar. Door de presidentsverkiezingen op 15 oktober was
het maken van afspraken en reizen wat gecompliceerder dan anders, er werd veel campagne gevoerd en de plaatselijke autoriteiten waren dan ook veel al onderweg.

Omdat ook het transport van materialen wat ontregeld was hebben we zelf cement gebracht naar de Casa Mae Espera, zodat er verder gewerkt kon worden aan de bouw. Bij vertrek zijn we nog een keer gaan kijken en het begint al aardig op te schieten. Er komen drie ruime kamers met plaats voor 4 vrouwen per kamer, daarnaast komen er vier badkamers, een open keuken en een grote veranda. Eind november moet het klaar zijn en is de opening gepland.

Medicijnen voor het ziekenhuis in Mossuril.
De medicijnen zijn ook weer afgeleverd bij Dr. Gildo in Mossuril. Natuurlijk waren ze hier weer erg blij mee. We worden op de hoogte gehouden van wat de meest dringende behoeftes zijn en kijken dan weer wat we kunnen doen.

Met name veel dank ook aan dr. Merel Meeuwes voor het organiseren van de juiste aankopen.

De school in Marrerene
Van de school in Marrerene wordt nog steeds goed gebruik gemaakt. Er gaan ongeveer 200 kinderen per dag naar school. Het gebouw is in prima staat. Wel moeten we overwegen om alsnog deuren te plaatsen en eventueel schoolbankjes. Kinderen zitten nu op stokken op de grond. Het nadeel van schoolbankjes is wel dat er dan minder kinderen tegelijk naar school kunnen. Bij het volgende bezoek gaan we in overleg.

Het Cultural Community Center (CCC)
Met het CCC zijn we nog niet erg opgeschoten. We wachten nog steeds op de goedkeuring van de bouwtekeningen. Maar doordat alle autoriteiten die daar hun handtekening onder kunnen zetten al een maand druk bezig zijn met het campagne voeren, hebben we daar niemand over kunnen spreken. Wel jammer maar dat moet wachten tot de volgende keer.

Ondertussen hebben wel weer veel materiaal voor de bibliotheek mee kunnen nemen.

Wel is weer gebleken door gesprekken met veel locale mensen over de verkiezingen etc. hoe dringend educatie nodig is.