Escolinha

De bouw van de school heeft bijna een on-afrikaans tempo aangenomen. Ze is zo goed als klaar.

SONY DSC

Water en elektriciteit worden binnenkort aangesloten. Rechts een inkijkje op het besloten binnenplein.

Moringa planten

Gezonde en blije kinderen, dat is ons doel, Moringa levert daaraan een belangrijke bijdrage. Het gezamenlijk planten van Moringa boompjes, gecombineerd met voorlichting, zorgt voor essentiële bewustwording en motivatie om dit doel te bereiken.

In dit kader vinden ook gesprekken plaats met allerlei betrokkenen om te zorgen dat er moringa beschikbaar komt in ziekenhuizen en scholen. Als fundatiën PoM willen we ook gaan bekijken of het via sponsoring mogelijk is om de kinderen van de escolinha elke dag een gezonde voedzame lunch te geven.

Groot en klein hielp bij de aanleg van de groentetuin.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Escolinha activiteiten

Om onze kleuterleidsters en de kinderen alvast te laten wennen organiseren we allerlei activiteiten rondom de school. De officiële opening is gepland op 20 februari. Begin januari starten de voorbereidingen; activiteiten zoals de administratieve opleiding en het inschrijven van de kinderen. Begin februari beginnen we, tot de opening, met twee activiteiten per week.

Door vrijwilligers wordt hard gewerkt om speelgoed te maken van locale materialen.img_1954

SONY DSC

Ziekenhuisbezoek

Jan Nugteren, huisarts in Chaam en bijna klaar voor een nieuwe uitdaging, op werk-bezoek bij postes de saude in, Muchilia, Ampapa, Ilha en Lumbo en de maternidade in Lumbo. Zijn bezoek aan Mozambique, had ten doel om zich een beeld te vormen, van de mogelijkheden die er zijn, om concreet een bijdrage te leveren, aan het verbeteren van de gezondheidszorg aldaar. Het is voor hem ook erg belangrijk om te weten waar de grootste behoeften liggen en waar hij optimaal kan helpen. Hij heeft alle gezondheidscentra bezocht en gaat zich daarover nu beraden en conclusies trekken.

Lees zijn verslag,

SONY DSC

SONY DSC

Dr Quirino in het ziekenhuis in Mossuril neemt de meegebrachte knuffels, medicijnen en bloeddrukmeters etc in ontvangst. De dokter en medewerkers waren superblij met alles. img_2014

Kerstmarkt 20-21-22 december.

In het HAS Hogeschool in Den Bosch op de onderwijsboulevard. Kom gezellig langs bij onze stand. Je vind er allerlei exotische kerst-cadeautjes of gewoon iets voor jezelf. We hebben super handige shoppers, tassen of kleurrijke schorten gemaakt van capulanas . Er zijn moringa producten, kunstkaarten enz enz. De opbrengst is in zijn geheel voor de Pearl of Mozambique. Producten bestellen kan ook per email. Mail ons wat je graag zou willen ontvangen. We hebben shoppers, schorten, place-mats, tafelkleden met servetten, tassen en kleine tasjes voor bv je telefoon.

Mail naar pearlofmozambique@gmail.com

fullsizerender-3img_2096img_2063img_2068fullsizerender-1

SONY DSC