Na cyclone Gombe is er heel veel werk aan de winkel, maar het gaat zeker de goede kant op.

De restauratie van het dak van de escolinha start de 1e week van juli, evenals het herstellen van de elektriciteit en het weer aanbrengen van ventilators.

Het herstel van de maternidade bekeken, ziet er weer perfect uit. Licinia uitgebreid gesproken en de meegebrachte materialen gegeven. Ze is superblij met ons (gelukkig;-) en met de herstelde maternidade (ook met water en elektriciteit). Alles is ook weer schoon en opgeruimd.

      

In het community center de verschillende activiteiten bijgewoond en kennis gemaakt met de Juntos Fortes groep. De nieuwe boeken en speelgoed (uit Brasil, dank) Ingeschreven in de bibliotheek en donderdag zijn de kleuterleidsters weer materiaal komen halen.

   

Er zijn nu veel leuke activiteiten in en om het community center. Zo krijgen de kinderen les in de groententuin en ook weer wekelijks de broodjes met moringa.

     

Er is huiswerkbegeleiding 2x per week, anaffabetisering door Paula, ook 2x per week, Anchita maakt elke ochtend schoon en helpt in de tuin en dan is er, erg leuk, 2x per week Tofu lessen voor 9 jonge meisjes onder begeleiding van Helena. Anchita volgt de analfabetiseringslessen en leert nu haar naam schrijven. Elke vrijdag zijn er muzieklessen met Cantate.

    

  

  

Malela geeft 4 ochtenden engelse les aan 10 kinderen en 3 x in de week van 17.00 tot 18.30 computerles. Hij heeft ondertussen 9 leerlingen (leeftijd tussen 19 en 35) en een wachtlijst, hij doet het samen met een vriend die ook les geeft op de middelbare school. De basis cursus duurt 3 maanden, simpele uitleg over het gebruik van de computer, toetsenbord  en de eerste beginselen van word etc. Eind juli sluit de 1egroep af met een certificaat en gaat dan met een pauze van 2 weken door naar cursus 2. Ondertussen start de 2egroep met de basiscursus. Echt een succes.