Terwijl wij in Mozambique waren bereikte de cycloon Idai de kust bij Beira en vernietigde de gehele stad en het achterland. Het was verschrikkelijk. Wij (the Pearl of Mozambique) besloten dat we onmiddellijk zoveel mogelijk hulp moesten verlenen. Gelukkig waren we in Lumbo, zo’n 700 km ten noorden van Beira en behalve veel regen en storm heeft Idai geen invloed gehad op deze regio. Natuurlijk hebben veel mensen op Ilha/Lumbo  en de omgeving vrienden en familie in Beira wonen en de eerste week was er geen enkele vorm van communicatie mogelijk. De verslagenheid en ongerustheid was erg groot. Na de eerste berichten en contacten realiseerden we ons hoe groot de behoefte aan snelle hulp was. We zijn begonnen met het verzenden van voedselpakketten naar de families, met het vliegtuig want Beira was  geheel van de buitenwereld afgesloten en kon niet bereikt worden over de weg.

         

De week erna kwamen we in contact met Irene Berger, een vriendin die geholpen heeft met het Festival d’Arte in augustus vorig jaar en in Beira woont. We hebben nog een keer voedselpakketten naar haar gestuurd en zij heeft ze verdeeld onder de mensen dicht bij haar, weduwen, kinderen van het weeshuis enz.

Ook vroeg ze of we kunnen helpen met de heropbouw van het weeshuis. Het dak en de ramen zijn verwoest door de cycloon, er wonen nu 70 kinderen tussen 0 en 18 jaar oud in het weeshuis. Door de niet ophoudende regen in haast geboden met de restauratie van het dak.

Door gulle donaties kunnen we een aardig bedrag sturen naar de directrice voor de reparatie van het dak.